Dort s žirafou

obrázek dortu - dort

Potřebné přísady:

světlý a kakaový korpus
marmeláda
pařížský krém
broskve
WI

Dort vážil 6 kg a měřil na výšku 35 cm ...
těsto jsem dělala ze tří dávek (1,5 kakaového a 1,5 světlého)
z kakaového korpusu jsem podle menší formy odřezala kousky, které jsem pak použila na punčovinu
korpusy upečené ve skleněné kompotové misce jsem použila na hlavu a čumáček žirafy
ořezala jsem je do potřebného tvaru
korpusy na dort jsem střídavě (světlý a tmavý) promazávala pařížským krémem a prokládala broskvemi
ze zbytku korpusu jsem udělala punčovinu a vytvarovala jsem krk žirafy
potáhla jsem tlamičku
přiložila jsem ji k hlavě
a potáhla hlavu i s vrchním čumáčkem
přichystala jsem si růžky a uši na párátka
dort jsem potáhla zelenou
TOPlist