Jahodový dort se želatinou

obrázek dortu - dort

Potřebné přísady:

Na korpus :
3 vejce
12 dkg cukr krupice
12 dkg polohrubé mouky

Na zbytek :
4 smetany ke šlehání
2 želatinové ztužovače Dr. Oetkra
450 g jahodové marmelády
1 ztužovač do šlehačky
dortové želé cukrářské červené
4 lžíce cukru
1/2 l vody
želé bonbóny
upečeme korpus : bílky vyšleháme do tuha, přimícháme žloutky a cukr a nakonec zašleháme polohrubou mouku ... Upečeme ve vymazané a vysypané otvírací formě ..
po vychladnutí rozkrojíme
namažeme prostředek marmeládou
přiklopíme vrchním dílem, namažeme marmeládu i na vrch a vrátíme do formy
dále budeme potřebovat 3 šlehačky a 2 želatinové ztužovače Dr. Oetkra
želatinový ztužovač připravíme dle návodu na sáčku (nalevo) a dáme ho do zbytku marmelády, která nám zbyla po namazání korpusu (napravo)
vyšleháme 3 šlehačky (nalevo) a dáme ji do marmelády smíchané se žel.ztužovačem (napravo) a necháme min. 2 hodiny zatuhnout v ledničce
pak uvaříme dle návodu červené cukrářské želé
nalejeme ho na dort a necháme nejlépe přes noc odpočinout v ledničce
po vyjmutí z formy
ušleháme 1 smetanu ke šlehání se ztužovačem do šlehačky
TOPlist